Veliki pozdrav za hakere uz poruku "Više sreće drugi put..."

Gologuzi performeri

Autor:

Odgovor Amiru Kurbegu

Pokušao sam skromnim znanjem iz područja psihijatrije naći način evaluacije psiho – profila likova kao što je Muhamed Zekotić, ili kao što su dva Muhamedu bliska „naučna“ internet – fenomena Amira (Blićko i Kurbeg). I zaista nisam bio kadar, ne ide pa ne ide…

Jednostavno, psihijatrija kao dio medicine nije dosegla razinu dijagnostičkih modela kojim bi dali pojašnjenje za ove političko – liderske sveznalice i javna naprđivala.

Zbog toga ću se suzdržati od davanja bilo kakvog mišljenja o ljudima koji su doslovno godinama jeli kruh koji sam im lično kuhao i pekao, a onda ih i pitao…

A oni danas misle kako će postati istaknuti članovi zajednice, kako će napraviti svekoliku društvenu afirmaciju ako istrajno blate i pljuju kruhodavca.

Zbog toga ja ovdje moram zaključiti da njihov problem nije psihološki, niti psihijatrijski, njihov je problem prije svih političko – identifikacijske prirode. 

Oni bi svi htjeli biti ja… 

Postići kakav – takav rejting u politici. A da bi postali ja, oni me doslovno po svim osnovama od onih karakternih do moralnih demoniziraju vrijednosnim kvalifikacijama koje se ni prema stvarnim neprijateljima ove države ne koriste.

Nisu političari „cvećke“, pa ni ja sam, međutim, takav način leksičkog prišivanja svega i svačega zapravo svjedoči da me oni još i vole. Ali ne znaju, zbog psihičke profilne kompleksnosti to izraziti, pa to onda rade mržnjom i bespoštednim prozivkama. 

A dvojica Amira su imali priliku da svoj rejting provjere i na izbornim listama. Amir Blićko je, recimo na prošlim izborima na listi za Općinsko vijeće osvojio 107 glasova. Od čega u Mahali koja je jedno od najvećih biračkih mjesta i gdje živi osvojio 18 glasova. 

Sličan je rezultat osvojio i Amir Kurbeg na našoj listi SDA za Općinsko vijeće 2016. godine. Tu gdje je rođen i gdje živi, na biračkom mjestu Desna obala (Zlatna dolina) osvojio Amir ukupno 29 glasova.

Od njega su na tom biračkom mjestu više glasova osvojili Hari, Zinajda, Jasna, Sejo… Što zapravo znači da oni (Amiri), ni tamo gdje žive, gdje ih poznaju, gdje imaju širu rodbinu, ni glasove te rodbine nisu dobili. A ponašaju se i u javnosti predstavljaju razine europarlamentaraca koji politiku u malom prstu imaju.

Takav umišljaj vlastite veličine je u njih prirodan i ne treba ih u suprotno ubjeđivati. Međutim, oni cijene da sam im ja jedina prepreka da ostvare političke karijere, pa me onda mrze lupajući takve facebook – gadosti koje zaista ni od najgorih neprijatelja ne bih očekivao.

Naravno, to što oni mene mrze nije uopće razlog da im i sam uzvraćavam mržnjom. Da sam, recimo mrzio svoga dugogodišnjeg šofera Amira Zukića – Blićka ja bi mu kao Predsjednik SDA S. Most potpisao otkaz, nakon što cijelu jednu godinu nije dolazio na posao. A Zakon o radu nalaže da se otkaz daje svakom onom radniku koji tri dana neopravdano izostaje s posla.

Ja to jednostavno kao čovjek koji je s njim veoma dugo provodio vrijeme, možda i nisam bio kadar učiniti. Mnogi su mi to u stranci zamjerili ali ja evo i danas mislim da sam ispravno postupio kada sam isplaćivao plaću nekome ko je išao u Državno tužilaštvo i MUP USK-a lažno svjedočiti protiv mene i koji me je na svakom koraku ili facebook – objavi blatio.

 I moram ovdje reći da mi je žao što on danas kao gluha kuja hoda sanskim ulicama čekajući ko će mu platiti kahvu. A oni koji su ga protiv mene okrenuli mu se smiju, a iskoristili su ga jednokratno poput gumene „gumice“ i odbacili k'o zadnjeg levata.  

Amir – Blićko je već dugo pročitana priča. Međutim, Amir Kurbegović još uvijek nije i još uvijek ima vremena da se spasi, da ne doživi istu sudbinu svoje intelektualne alternacije – imenjaka Amira Blićka.   

Naime, Amir Kurbeg slično Amiru Blićku ignorira posao na RTV Sani, koji nikada dobio ne bi da mu lično ja pomogao nisam. Nakon što je upropastio kafić u Kinu koji je vodio i u kome je napravio ogroman minus, jedino što je preostalo je da ga negdje angažiramo gdje neće činiti bilo kakvu štetu i gdje će mu biti uskraćen bilo kakav kontakt sa financijama. I onda je ispalo to upražnjeno mjesto na RTV Sana. 

Sasvim dobronamjerno, pri kraju ovog štiva o moja dva Amira, želim zapravo uputiti savjet Amiru Kurbegu da počne raditi, da počne na vrijeme dolaziti na posao, da na poslu i kad ode ne boravi dva sata u prosjeku pišući tekstove protiv mene i lokalne vlasti i da počne raditi ono što mu piše u opisu radnog mjesta.

Sasvim ga dobronamjerno ovo savjetujem, jer konačno će doživjeti istu sudbinu svoga intelektualnog alter – ega Amira – Blićka. Nema nikakvog smisla da svi ostali radnici RTV Sana borave puno radno vrijeme, da daju svoj doprinos u kreiranju dnevnih informativnih i drugih emisija, da popunjavaju vijestima oficijelnu stranicu RTV Sana, a naš Amir Kurbeg pokupi se poslije 11 h na kahvu sa kafe NiP – strankom i suprugom Đanom, a nakon kahve pravac kući.

Tko to danas može primati plaću za prosječna dva sata boravka na poslu na kome doslovno ne daje nikakav doprinos, kao što nije davao, niti znao u kafiću Kino – Sana?

 Postavlja se pitanje, šta ako ga neko prijavi za nedolaske i odsustvo sa radnog mjesta nadležnoj inspekciji, ili šta ako na čelo ove ustanove dođe direktor koji će njegov nerad sankcionisati na isti način kako mu je i imenjak Amir – Blićko sankcionisan u SDA nakon što je moj mandat prestao? 

Zbog toga ti je moj savjet, dragi Amire da počneš raditi i izvršavati svoje radne obaveze. 

To ti je moj bratski, pa da kažem dobronamjerno „očinski“ savjet, jer bi te to siguran sam i tvoj babo Ismet rahmetli savjetovao. On je moj Amire svako jutro u isto vrijeme – oko pola 8 prolazio ispod mog prozora do radnog mjesta u negdašnjoj Una – banci i nikada se nakon dva sata rada nije vraćao kući nego je boravio na poslu do kasnih popodnevnih sati.

Ništa ti manje vrijedan uzor nije ni rođena mati Sada, koja je cijele dane pa i vikende provodila u školi kao direktor. Oni su zajedno i meni uzor pa što ne bi bili tebi? 

Ili su tebi uzori direktori škola koji radno vrijeme provode u sanskim kafićima, a u školskim odmorima skoče nekoliko puta dnevno i do sanskih kockarnica. 

Jadne su generacije koje takvi odgajaju, a još jadniji oni koji ih politički slijede.

Kako god ti postupio nakon ovog moga osvrta na tvoje pisanje i mrzilačke internet – performanse ja ti zamjeriti neću. 

Ali ono što svakako hoću je objava dokaza mojih gornjih navoda. A to su dvije objave od ukupno zabilježenih četrdeset tvojih ispodvosatnih boravaka na poslu. A dešavalo se da si na poslu boravio i kraće od jednog sata zbog čega mislim da si ti moj Amire posljednji koji može javno tretirati bilo čiji rad ili nerad… 

P.S. I Ono što ti na kraju Amire želim poručiti je poruka i savjet da kad ti krene loše, a siguran sam da hoće i da ćeš teško sačuvati radno mjesto uz učinak 0, da mi se molim te za pomoć ne obraćaš. Ja ti Amire nemam više snage a ni volje s tobom se terapijski nadgovarati, a još manje snage imam s tobom se gologuzim po šehovačkim i Kljunića njivama naganjati…

A što se tiče tobožnjih „Izbornih krađa“ – Tražili ste, gledat ćete!!! Uskoro…

Moji Amiri…

P.S. II A za početak ti ispod puštam tonski zapis tvoja do jučer bliska anti – SDA jataka. Prilično su izblijedili, retarirali, otupili oštricu udara po SDA. A i Muhamed se već prije njih dokazao da je uz SDA i mene, zbog čega mu se uvijek zahvaljujem. O Brandiću kasnije…

Ne udaraju više po SDA Sanskog Mosta, koja se pokazala snažnom i u najtežim okolnostima izdaje, kad ste svi redom bili Hozanove i Muje komesara ispostave. Tad je našem Amiru – Blićki policajac Hasib Terzić – Hasko bio bliži od nas bilo koga iz SDA, a danas je shvatio da ga je ovaj policajac i Mujino prvo „uho“ na Sani izvaralo.

Međutim, moj Amire moje dugogodišnje političko iskustvo mi govori da vrijeme liječi sve rane, a najbolji su ti primjer tvoj i moj Amir Blićko i Šerin usvojeni posinak Arnel Terzić. Oni su u MUP-u USK-a i Tužilaštvu BiH takve stvari protiv mene govorili da bih imao puno razloga da im se doživotno svetim. Ali neću, nisam nikakav revanšista, a i oni se „popravljaju“.

Ipak mi je bilo drago kad su mi ih neki dan snimili na prislušni uređaj ruske marke „Lav Terme“ kako vode raspravu o nama iz SDA. Samo o nama… I to pozitivno – kritičku…

Makar su i Amir i Arnel stali uz moga Farisa frakciju protiv mene, meni opet ne smeta… Nek su uz SDA… Svi ste vi moji, makar ste me potcijenili… Djeco draga…

Širok sam u…“ (da ne kažem gdje)

P.S. III Poštovani moji fanovi, običajni moj zastoj objava u mjesecu dragog nam gosta Ramazana će se i ovaj put desiti. Svjestan sam velikog broja čitaoca mojih blogova koji su u iščekivanju  onoga što će neminovno doći. A doći će, neizostavno… 

Kukavice uvijek propituju šta je sigurno, a poštena ljudska savjest traži istinu i pravdu. A doći će „istina“ poslije koje uvijek dolazi pravda…

Izostanak vladavine prava i pravde put je u potpunu devalvaciju slobode. A slobodu znate i možete cijeniti onda kada vam je neko nepravedno oduzme.

Samo je od toga gore odustati od borbe za slobodu, od borbe protiv morbidnih naredbodavaca i montažera lažnih predmeta. Ćutati o takvima značilo bi predaju, predaju pod izgovorom da će nas šutnja štititi, a to je onda zapravo najbrži put da se samoproglasite bezvrijednim i bezličnim individuama. 

A kreatorima i nalogodavcima nepravde na taj način omogućimo oportunizmom i saginjanjem glave da uživaju čistih ruku i obraza. 

Ja im to sigurno neću omogućiti…

U nadolazećem mjesecu posta, svima vam želim da u dobrom zdravlju provedete mubarek dane Ramazana…

Ramazan šerif mubarek olsun!

Dodajte komentar