Veliki pozdrav za hakere uz poruku "Više sreće drugi put..."

„Njegova ekipa“ III

Autor:

„Inteligencija je urođena sposobnost pravilnog razumijevanja stvari i pojava u životu i svetu.“ Ovo je definicija inteligencije koja je jasna i kratka, a koju sam pronašao u knjizi autora „Poslovna etika i komuniciranje“  u poglavlju Inteligencija i mudrost. Riječ je o autorskoj grupi srbijanskih stručnjaka za ekonomiku poljoprivrede.

Inteligentan je onaj koji je sposoban pravilno razumjeti sve pojave u svijetu u kome živi i koji ima moć te pojave na uman, razborit način prenijeti na druge. Riječ je zapravo o pravilnom rasuđivanju. Takvom se čovjeku pripisuje osobina mudrosti. 

I u Talmudu je dobra definicija mudrosti napisana: „Mudar je onaj ko se od svakoga poučava, jak onaj koji sebe obuzdava, a bogat onaj koji je zadovoljan sa postojećim.“ 

I čuveni Konfučije o mudrosti i znanju zbori: „Ko ne zna, a ne zna da ne zna opasan je – izbjegavaj ga. Ko zna i zna da zna, mudar je, slijedi ga…“

Tko god je slijedio medijskog promotora „Njegove ekipe“ – „mudrog“ i „sveznajućeg“ Midhu Dedića, stradao je k´o „žuti“… Granice njegovog karaktera i mudrosti sežu do nekoliko stotina KM koje naplati za lažne objave, pa bjež u kockarnicu… Neki je dan do neba skakao  nakon osvojene 2 KM, dobitak je dobitak…

Prorok moje „političke propasti“ zadnjih nepunih tridesetak godina se udružuje sa svim i svakim protiv mene. I uvijek su ti drugi s kime se udruživao loše prolazili. A najteže će se provesti Midhin stub policijsko – montažerskog koncepta Mujo Koričić (nezakonito imenovani komesar).

Već sam u svojim zapisima priznao da su nam (meni osobno i SDA) išle na ruku Midhine javno – medijske diverzije. Sve što je on radio, pisao i tumačio protiv nas u konačnici nam se isplatilo. Isplatilo nam se i to kad je Midho nagovorio Nijaza da za načelničku kandidaturu traži podršku od tadašnjeg ministra sigurnosti Fahrudina Radončića.

Zapravo sam bio šokiran, pomalo i pozitivno iznenađen da je propali kandidat za načelnika danas i smijenjeni ministar Nijaz Kadirić, za medijskog PR-a uzeo u kampanji Midhu Dedića. Danas mi je tek jasno ko je uzrok elokventno – ograničenih Kadirićevih nastupa u načelničkom sučeljavanju. I još skromnijih poruka koje je javnosti uz Midhine kreacije plasirao politički srozani tupavko Kadirić.

Dominatna Hasanbegovićeva i SDA pobjeda nije samo rezultat znanja u SDA nego i neznanja ljudi iz izbornog stožera oko Nijaza, a prije svih Midhe Dedića…

Od Midhinog komunikološkog neznanja. Od njegovih analitičkih izbornih strategija stradali su i mnogi drugi prije Nijaza, a stradat će i ovi poslije… 

A zadnji i sa najtežim posljedicama će u svakom pogledu stradati i komesar Mujo Koričić. Kažem težim posljedicama, jer je u fazi razornog organizacijskog i operativnog urušavanja kompletan policijski aparat na kantonu, a neko za to mora odgovarati….  

Ekskluzivna Midhina objava se desila prošle sedmice kad je najavio istražni „proces“ protiv mene u Centrali SDA, koji će po Midhi za mene rezultirati „izlaznim vratima stranke“!? 

Najinteresantnije je i to da je Midho znao nešto što ni ja sam u trenutku njegove objave znao nisam. Jasno je ovdje kako njega njegov prezimenjak Dedić Šemso o svemu pravovremeno informira. 

Jedino šta ovdje nije jasno je činjenica da Midho brani prezimenjaka Dedića Šemsu i SDA od mene, a da je istovremeno na stranicama ovog portala preko 80% tekstova usmjereno protiv SDA. A ubjedljivo najviše protiv Izetbegovića (rahm. Alije, Bakira i Sebije).  I jedini koga iz SDA ovaj Midhin portal (normala.ba) hvali je Potpredsjednik SDA Šemsudin Dedić. 

Šokantno je to da meni veoma dugo odana dva Bišćanina Šemso i Mujo istovremeno protiv mene vode istražne procese. Šemso procese političke odgovornosti, a Mujo krivično – terorističke. Uglavnom obojica istovremeno i sinhronizirano. 

A nekada su mi kišobran držali da mi šešir i mašna ne pokisnu. Odvajali se od mene nisu, a sad bi najviše da me od života odvoje. I jedan i drugi. A dragi su mi obojica jer ja ne znam mrziti kao oni, zbog toga ću im i posvetiti još po 20 dodatnih kolumni… Gratis! 

U svakom slučaju, subinteligentni dvojac Mido i Mujo su u kafanskom tonu interpretirali i pripremno ročište na lokalnom sudu u parnici koju je Mujo protiv mene pokrenuo zbog klevete. 

Farsična i demaskirajuća objava na normali.ba je zapravo svojevrsna interpretacija onoga što se desilo na ročištu, čemu Midho nije uopće prisustvovao i što je njegova (ili Mujina) interpretacija.

Podsjećam ovdje čitaoce na jednu davno provedenu anketu u mome blogu o sanskim huljama. Četiri su se neumorne karakterne ljudske ništice takmičile u ovoj brojčano najposjećenijoj anketi na mome blogu. Riječ je o Arnelu, Cuci, Muhamedu i legenda – karakternoj hulji Midhi Dediću. 

Zapravo su čitaoci birali temu i lik moje kolumne u smislu karakternih ljudskih hulja i protuha, koja se prva anketnim odabirom tretira na stranicama moga bloga…

Meštar svih hulja, iznenada i neočekivano je bio Muhamed Zekotić.

Pa sam ja onda Muhamedu i namjenio i objavio ciklus kolumni pod nazivom Muhamed Zekotić, novi lider – vizionar na političkom nebu Krajine

I sad zamislite okolnost da me nezakonito imenovani komesar Mujo Koričić tuži za kolumnu objavljenu protiv Muhameda Zekotića, a ne za tridesetak kolumni u kojima je on (Mujo) i naslovna i sadržajna tema. 

Ovo je baš apsurd, al′ dobro tu smo gdje jesmo… Valjao im je Muhamed, bio itekako važan u borbi sa mnom, pa je red da ga od mene i zaštite… 

Kroz odgovor na ovu Mujinu tužbu sam upravo istakao nelogičnost da me Mujo uopće tužava zbog kolumne protiv Muhameda. 

Tužbom protiv mene, komesar Mujo je zapravo priznao koliko mu je važno da zaštiti Muhameda od mene. Možda je samo interesantnije i to da Zekotić negira bilo kakav odnos sa Mujom u montaži lažnih predmeta protiv mene, a da ispod kratki tonski zapis svjedoči drugačije. 

Al′ dobro, ostavit ćemo privremeno Zakotića, a nastavit ćemo o medijskom Šemse Dedića fanu Midhi Dediću…

Meštar novinarskih apsurda (Midho), okružen pratnjom uniformiranih policajca me je dočekao ispred sudnice (29.04.2021. god.). Bio je i njegov nerazdvojni prijatelj i tužitelj Mujo Koričić uz njega. Društvo im je pravio i advokat Salih Hodžić iz Bihaća.

Uglavnom mene je kod samog stepeništa ulaza u zgradu lokalnog Suda dočekala moćna grupa za podršku Muji na čelu i sa Midhom.

A ja sam bio sam samcat, opušten i nasmijan, obviko u obilasku pravosudnih i istražnih prostora. Evo kako Midho ovu scenu opisuje…

Midho je u svome tekstu naveo laž kako sam ja bio u društvu snimatelja Zlatana Memića – Čupe, a nije bilo tako jer je on u zgradu suda ušao poslije mene.

Midho je za kamermana Čupu slagao činjenicu kako je njega Mujo odvratio od praćenja i snimanja ovog pripremnog ročišta. A prava je istina da je sutkinja gđa. Šefika Trnjanin uskratila u sudnici prisustvo bilo kojih novinara pa i Midhe.

Komesar Mujo Zlaju – Čupu nije mogao odvratiti da u službene prostorije MUP-a USK-a dođe snimati kadrove isljedničkih procesa koje on lično (Mujo) diktira protiv poštenih policijskih dužnosnika, a da ga tobože „prestraši“ zbog snimanja priloga o sudskom pripremnom ročištu na lokalnom – sanskom sudu.

Konačno, Zlaja nije došao na nekakav vlastiti zahtjev ili po inerciji utjecaja kojom je Midho htio ući na ročište, nego je Zlaja došao na osnovu legitimnog zahtjeva lokalne RTV – Sane. Koja je imala namjeru objaviti informaciju o ovom sudskom ročištu. 

Midho je zapravo dodatno idiotizirao i tako tešku situaciju oko komesara Koričića, koji je od policije USK-a napravio hordu sebi odanih, a svima drugima koji se pobune ili hoće raditi po zakonu je tužna sudbina rahm. Zire namijenjena. 

Bez ikakvih znakova nervoze i napetosti, sutkinja je otvorila ročište sa pitanjem 

– Ko je zvao Midhu? 

P.S. Poštovani čitaoci, odlučio sam se za naslovnu promjenu Njegovog časnog imena. Odlučio sam se u naslovu poslužiti zamjenicom „Njegova“. Jednostavno je neprihvatljivo da se ime Svevišnjeg nalazi iznad teksta o liku koji ga na svakom koraku „proziva“. Pogotovo u kockarnicama kad mu slabo ide…

Nastavlja se…

Dodajte komentar