Veliki pozdrav za hakere uz poruku "Više sreće drugi put..."

OBRAĆANJE VII

Autor:

ZABRANJENA KAMBEROVA REAGIRANJA

Reagiranj - Avaz Reagiranje - NTV 101 slika 1 Slika 2 Slika 3 slika 4

ŠUMA ŠUMARUM

Nakon što sam dobio dio akata o dosadašnjim rezultatima istrage oko „šuma“ shvatio sam da je cilj postignut jer je šteta SDA-u napravljena i početni ciljevi organizatora realizirani u cijelosti, nakon što su mediji svoj posao odradili. Međutim, tek sad počinje problem jer su u istražnim aktima kao organizirani primaoci mita najviše pominju kadrovi SDP-a. U Bihaću je zavladala panika među pilanarima od kojih je u kabinetu premijera zatraženo da za prvu klasu drvnih sortimenta moraju izdvojiti dodatnih 8 KM, za drugu 6 KM i treću 4 KM. Neki od ovih uspaničenih pilanara su i autora lično pokušali podmititi i uvući u ovoj šumski donatorski SDP after party sa kojeg izgleda praznih ruku nije otišla ni naša glavna tužiteljica.

Predaja ovih sredstava je uglavnom realizirana u gotovini. A 12 000 kubika najkvalitetnijih sortimenata sanskih šuma je po prvi put Vlada i kabinet dodijelila sebi na raspolaganje i distribuciju na crno. Menadžment nije bio za ovu neuobičajenu kabinetsku raspodjelu niti su s tim imali bilo kakve veze. Sad tužiteljicu mori briga kako da provede istragu a ovu činjenicu zaobiđe… Zbog toga svakodnevno naziva dopisnika Avaza (SBB-a i Radončića) Midhu Dedića moleći ga da ne uvlači politiku i političare u svoje tekstove laži i političke propagande, a pod izgovorom ometanja istrage u ovaj slučaj jer se i sama već javno i politički uplela i izblamirala.

Uspavana trnotužiteljica se probudila

trnotužiteljica

            Anonimnu prijavu protiv čelnika US – šuma tužiteljica je zaprimila prošle godine (24. decembra) a pokrenula istragu dan kasnije (25. decembra 2013). U istoriju tužilačke kantonalne organizacije ovo je najbrže pokrenuti predmet istrage. Uzme li se u obzir da je Tužilaštvo na čelu sa Amidžićkom zaustavilo predmete istrage „golih sječa“ na Gomili u kojima su pokradeni milioni KM (baš u šumama) ili su zastarjeli predmeti Majdansko – šljučarske mafije u Bihaću i Cazinu a radi se o desetinama miliona KM, da  ne govorim o slučajevima milionskih pljački iz budžeta Bihaća i Kantona, a predmeti stoje li stoje???

Nakon što je kantonalni sud u Bihaću 05.06. donio Naredbu o pokretanju istrage protiv čelnika i radnika Unsko – sanskih šuma koju objavljujem u cijelosti krenula je do sada nikad viđena haranga na kadrove iz doline Sane (Ključa i Sanskog Mosta) koji imaju ikakve (pa i prijateljske) osim stranačke, veze sa uhapšenim kadrovima.

naredba-1 naredba-2 naredba-3

 

Dok su mediji Avaz (Radončić – SBB), portal bišćani.net (Lipovačin – premijersko – kabinetski), te drugi elektronski mediji počeli prozivati samo kadrove SDA i mene osobno, a uopće se nisu doticali kadrova SDP-a, SBB-a i A SDA, koji su članovi Nadzornog odbora i Skupštine ŠPD-a, nije bilo teško zaključiti da je riječ o tužilačko – političkom scenariju uranjene predizborne kampanje.

Slično se desilo i izborne 2010 kada je vrh SDP-a skupa sa svojim državnim tužilačkim kadrovima iskreirao akciju „Kastel“ u kojoj su privedeni svi ugledniji kadrovi SDA Cazina i Bihaća (između ostalih i predsjednik Kantonalnog odbora SDA). Kasnije su se i neki tužioci i policijski službenici i autoru osobno izvinjavali, posebno zbog činjenice da niko od privođenih kadrova nije imao nikakve veze sa razlozima provođenja ove akcije. Oni su jednostavno privedeni jer su nekad u nekoj situaciji telefonski kontaktirali sa tada osumnjičenim.

Autor je o ovoj akciji dobio poruku iz Tužilaštva preko posrednika koji mu je dva dana prije ispričao detalje akcije, prisluškivanja i pripremanog podmetanja u režiji dokazanog režisera lažnih antikoruptivnih akcija Gorana Zubca i drugarice Amidžić glavne tužiteljice koja je svu istražnu aktivnost povjerila Senadu Ljubijankiću kako bi dodatno zbunila javnost i odradila političko – predizbornu zadaću za svoje kolege i drugove iz SDP-a.

Znajući da iz Unsko – sanskih šuma ni prešček nisam kući ponio, a na mene najsnažnija haranga, nije teško uočiti političku pozadinu istražno – represivne i medijske propagandne akcije oko šuma.

Otkuda da se gologuzi autor i SDA nađe u ovoj priči, kakva je uloga drugarice Amidžić, kako je Enesu Kariću umjesto 2 000 za opravak poplavljene majkine kuće namješteno 20 000, ko je slično pokušao podvaliti autoru, ko želi utjecati da se i preostala dobit (oko 7 miliona) podijeli u trokutu Bihać – Cazin – Krupa, a onima gdje je građa posječena „šipak“, pročitajte u narednom nastavku reagiranja u petak 20.06.2014. u 20 h. Šuma sumarum, autor je piđamu pripremio ako ga privedu a ako ga i ostave garantira im da će nakon sjednice Skupštine biti privođeni oni – ONI koje „probuđena“ drugarica Ivina – Amidžićka „štiti“…

 

Comments
  1. derim3x@gmail.com' Posted by Derim Kršić

Dodajte komentar