Veliki pozdrav za hakere uz poruku "Više sreće drugi put..."

Odgovor „smutljivca i poltrona“ – Šepiću

Autor:

Senad Šepić, koji ubire najveće zastupničke apanaže u Parlamentu BiH, izveo je jedan neponovljiv štos (geg) u svome odgovoru upućenom na moj odgovor njemu. Osim što me je ironično s dozom uvrede prozvao „smutljivcem i poltronom“, on je energično demantirao moje navode o njegovom stambenom statusu. Sa porukom da će me i za „klevetu tužiti“, valjda misleći kako će na taj način izgledati uvjerljivije čitalačkoj publici.

citat imovinski-karton

Dakle, ja nisam ništa izmislio niti oklevetao nego sam poodavno preuzeo podatak koji se nalazi na Senadovoj imovinskoj kartici. Možda sam se pogrešno izrazio oko adresa i lokaliteta, a možda i oko činjenice da je Senad nešto u međuvremenu prometovao, zbog čega ovaj način koristim da mu prenesem javnu ispriku… Možda će on u međuvremenu dok ovo pišem sve isprometovati, ali da je imao – imao je.

I da usput osim ovog stambenog, pohvalim i njegov financijski status. On je sam objavio da su ukupna njegova mjesečna primanja oko 6 000 KM, a moja saznanja govore da trenutno prelaze i 7 000 KM.

primanja

Doda li se ovom iznosu i prosječna mjesečna naknada za Senadova penetrativno euro – integracijska putovanja (između 3 i 5 000 KM), s pravom se može zaključiti da je on kao „mlad“ kadar SDA postigao snažan iskorak u jačanju svoga žiralnog rejtinga.

putovanja

Zbog toga, posljednoj rečenici moga citiranog pasusa kako je naš Senad skupa sa Šemsom Mehmedovićem postigao nevjerovatne rezultate. Dodajem, osim promotivno – medijskih i u jačanju njihovog materijalnog statusa… Što je za svaku pohvalu. Na kraju ko je meni „smutljivom“ kriv što jedva trećinu njihovih financijskih benefita dobacim

Posebno bi s moje strane Senad bio pohvaljen kad bi na sjednicama Parlamenta BiH uz tolika primanja, smogao snage da barem pritisne tipku na tastaturi za glasanje…

glasanje

Učinio je naš Senad dijalektičku pogrešku kad se u stranci SDA počeo zalagati za doktrinu kontrolirane demokracije koju su primjenjivali bivši komunisti… A ona podrazumijeva monolit (jednu) istinu… I on je, tobože naš Senad, zadužen da je pronosi i prema gore i prema dole, po vertikali SDA… A mi ostali da ćutimo…

Iako kaže da se on „ne bavi drugim ljudima“, ne prođe ni jedan njegov javni istup, obraćanje, intervju, post, a da ne pominje svoje kolege iz stranke. Od Predsjednika Bakira, sekretara Zukića, kolege Sarajlića, Šemse Dedića, do mene nižerangiranog…

Javni otvoreni dijalog, pa i ovaj kritički uz „drugarsku“ otvorenost znak je unutarstranačke demokratičnosti, a on se izgleda tome teško prilagođava. On bi htio da je on jedini tumač unutarstranačke i općedruštvene stvarnosti… A to onda nije demokracija.

Nekako se stječe dojam da su on i njegov internetski gegmen – suport iz Tešnja (Šemso Mehmedović) zvijezde jer napadaju vlastitu stranku, vlastito rukovodstvo, svoje parlamentarne kolege iz SDA. Sad kad je neko odgovorio na njihovu programiranu verbalnu agresiju, takav je po Šepiću „smutljivac i poltron“.

 

Dodajte komentar