Veliki pozdrav za hakere uz poruku "Više sreće drugi put..."

Otvoreno pismo Nijazu Kadiriću

Autor:

Dragi Nijaze, iznimna mi je čast da sam član najvišeg političkog stranačkog organa (Predsjedništva SDA). Svoje djelovanje i utjecaj u samom vrhu predstavnika entitetske i državne vlasti koristim da pomognem našem Sanskom Mostu i Krajini u cjelini. Da lobiram…

Nemam se običaj hvaliti, promovirati jer ono što radim je moja obaveza izabranog zvaničnika, ali ću ti pobrojati šta sam sve u prošloj sedmici učinio za naš grad… Sedmicu u kojoj ste ti i Husein širili neistine i uvrede protiv mene…

U ponedjeljak sam finalizirao dogovor vezano za sanaciju objekta pošte i ureda mjesne zajednice u općini Stari Majdan (čiji sam gradonačelnik). Naime, prije dvadesetak dana sam održao sastanak sa predstavnikom BH – pošta,  građ. inžinjerom Cerićem i građanima Starog Majdana. Cilj nam je uraditi fasadu ovog objekta sa zamjenom stolarije. Materijal za radove će osigurati u istom omjeru Općina i BH – pošte. Dogovorili smo da skupa sa građanima ugradimo sav ovaj materijal kako bi što jeftinije realizirali ovaj projekat. Ja ću taj dan skupa sa našim Majdancima učestvovati u akciji, pa evo i tebe pozivam.

U utorak sam u Bihaću imao sastanak sa Premijerom Rošićem gdje smo dogovorili konkretne projekte za Sanski Most iz budžeta Kantona i uz podršku Direkcije cesta. Već su u srijedu u budžet Sanskog Mosta prebačena sredstva za projekat kanalizacije u Željezničkom naselju čime je financijska konstrukcija za prvu fazu kanalizacionog sistema zatvorena.

Skupa sa načelnikom Hasanbegovićem i uz podršku Rošića taj sam dan dogovorio i podršku uređenja prometnice od Karića mosta do raskrsnice u Pobriježju (Bulevar VII Korpusa). Dobili smo obećanje da će biti kompletno presvučena ova regionalna prometnica sa trotoarom sa jedne i biciklističkom stazom sa druge strane. Osim ovog, dogovorili smo još dva infrastrukturna projekta u Majdanu i Kamengradu.

U srijedu sam razmijenio poruke sa Denisom Zvizdićem (Predsjedavajućim Vijeća ministara), a koje se tiču puta Sanski Most – Banjaluka preko Bronzanog Majdana.

poruka Zvizdić

Čvrsto sam obećanje dobio od gospode Izetbegovića i Zvizdića da će ove godine ovaj projekat biti pokrenut… Prednost je da lokalna vlast ima spremnu projektnu dokumentaciju… U tom smislu su vođeni razgovori našeg načelnika sa načelnikom komšijske Oštre luke. Kad Vijeće ministara donese program investiranja i u ovu putnu komunikaciju o tome ćemo pravovremeno obavijestiti javnost.

vrhpolje

U četvrtak sam nakon dva sastanka u prostorijama SDA sa predstavnicima mjesnih ogranaka otišao u Galaju gdje smo zajednički otvorili radove elektrifikacije ovog memorijalnog mjesta gdje su se najbolji sinovi doline Sane okupili i pružili otpor agresoru. Realizaciji ovog projekta su prethodila moja i Mustafina lobiranja (preko godinu dana) kod predstavnika kantonalne i federalne uprave elektrodistribucije. Veliku zahvalnost dugujem i direktoru sanske poslovnice elektrodistribucije g. Botaliću. Taj dan je Galaju posjetio i borački ministar (Dževad Malkoč) s kojim smo dogovorili uređenje memorijalne sobe i organizaciju 25 – godišnjice sjećanja na naše heroje. Tebe, Kadiriću, nažalost nije bilo, ali te evo pozivam da početkom juna skupa sa našim građanima obilježimo ovaj datum. Velika je pobjeda Vrhpoljčana i Hrustovljana da skupa sa lokalnom vlašću dovedu u Galaju vodu sa izvorišta Zdene, završe elektrifikaciju, urede ovaj prostor koji postaje prepoznatljiva memorijalno – turistička destinacija.

Evo ja te Nijaze pozivam i molim da dođeš, da se obratiš, da učestvuješ, da barem ako ne sa mnom, sa svojim Vrhpoljčanima grah ili gulaš kakav podijeliš. Meni smetati nećeš, a ja ću opet nastaviti raditi i lobirati za projekte tvojih i naših  Vrhpoljčana i svih građana.

šibovi

Petak, zadnji dan u sedmici sam sa načelnikom i njegovim suradnicima bio u nekoliko naših mjesnih zajednica. Prvo sam se u jutarnjim satima u Šibovima (Kamengrad) sastao sa mještanima ovog zaseoka. Još prošle godine sam se s njima dogovorio da zajednički krenemo u projekt uređenja lokalnog puta. I mi i oni smo osigurali neophodna sredstva koja stoje na računu i čekaju objavu javnog proziva za realizaciju. Dogovorili smo se i šta dalje, ali o tome nekom drugom prilikom…

Pa smo onda obišli devastirani most u Suhači gdje je neophodna hitna intervencija, a zaključili smo u svakom slučaju da idemo u izgradnju novog mosta.

Pa smo onda otišli do Gornjeg Kamengrada (Došci), gdje smo se uvjerili u neophodnost sanacije lokalnog puta gdje postoji problem i odvoda oborinskih voda. Dogovorili smo i način i dinamiku kako da ovaj predugo neriješeni infrastrukturni problem završimo.

došci

Zadovoljstvo mi je bilo sa našim didom Sejadom Ramićem malo promuhabetiti o svim aktualnim temama. Veoma dobro ovaj naš umni did poznaje moje Pobrižane, Sanjane, a zapazio sam da i moj rad i aktivitet prati… Mahsuz ću ga slijedeći put posjetiti…

I na kraju radnog petka, u samo predvečerje, skupa sa načelnikom Hasanbegovićem sam obišao zaseok Glavica gdje smo skupa sa mještanima podijelili zadovoljstvo puštanja u rad lokalnog vodovoda. Tek sam u ovom bošnjačkom zaseoku shvatio kako je bivši režim zaobilazio prostore i naselja koje su Bošnjaci naseljavali… Te koliko su sa malo naši ljudi zadovoljni…

glavica

Kasno sam se kući vratio, moje unuke koje mi vikendom na konak dolaze već su pred snom bile… Svejedno, moje zadovoljstvo činjenicom da su tu i da sam danas podijelio sretne trenutke sa našim sugrađanima me je opredijelilo da ti sve ovo napišem… Da te pozovem da se priključiš da zajedno radimo da ova godina, iako neizborna, bude rekordna po ulaganju i investiranju. To naš narod zaslužuje… A svakako ćete izbore izgubiti kao i do sada!

Dragi naš Nijaze!

Ja te još jednom pozivam da se takmičimo dobrim idejama, radom i konkretnim djelima a ne prozivkama, lažima i uvredama koje prakticiraš… Ni u pisanju se ti sa mnom kadar nositi nisi i zbog toga te još jednom molim da zaustaviš svoje medijsko – promotivne ratove. Naravno, podržavam sve tvoje dobronamjerne kritike, sugestije i sve ono što je objektivno i istinito…

SDA, načelnik, naši vijećnici, funkcioneri, i ja kao njezin Predsjednik u Sanskom Mostu činimo sve da naš grad učinimo još boljim mjestom za život. Sanski Most i njegov napredak niko više zaustaviti ne može… Dragi naš Nijaze… A ti kako hoćeš?

Asim Kamber

Dodajte komentar