Veliki pozdrav za hakere uz poruku "Više sreće drugi put..."

Sve „za državu i boljitak Bužimljana“…

Autor:

Instant – regionalna zvijezda interneta i društvenih mreža Agan Bunić, četvrti put mijenja političko – ideološki status u trajanju mandata u Skupštini USK-a.

Prvo je prije izbora bio SDA, pa je prešao u SBB uvjeravajući Radončića da ga nikad napustiti neće, a nas (SDA) napušta jer ništa ne valjamo. Na konferenciji za novinare Bunić je istakao kako je ovaj njegov transfer vezan za bolji status Bužima, jer jedino bolju budućnost Bužimljanima može osigurati preko SBB-a. Najavio je tada Agan radikalan napredak, boljitak i pozitivne promjene u Bužimu. A desile su se, neviđene ideološko – statusne promjene njega samoga. U kontinuitetu…

Pa onda napušta Radončića pod izgovorom kako on (Agan), kao osvjedočeni patriota i antiabdićevac neće u koaliciju sa Laburistima, a u ovim novim okolnostima Radončić i SBB ništa ne valjaju… Pa je onda u statusu Nezavisnog zastupnika u Skupštini USK-a.

Pa onda Agan mjesec dana kasnije, sa Ružnićem u kabinetu abortirane Vlade moli za oprost i suradnju Laburiste, plačno tražeći podršku i nudeći Laburistima dugoročnu suradnju. Status nezavisnog prolaburiste Agana ne traje dugo, kao i status boljitka Bužimljana koji je ne promijenjen.

Pa onda napušta status nezavisnog a prihvata status zavisnog od Elmedina Konakovića (Narod i pravda). Pa na javnoj zakletvi pred liderima s „pečatom“ u džepu, pečatirao je Agan svoj četvrti status u nepune dvije godine…

 

Ćuna na „vještačenju“…

Ovi mu uglavnom svi prethodni ne valjaju, a on tradicionalno pošten i napadno „valjan“ ide dalje do slijedeće ideološko – statusne avanture… A uglavnom sve to radi za popravljanje statusa Bužimljana. A u Bužimu se stalno pitaju kad će to popravljanje krenuti?

Njegovu reformističku najavu o mijenjanju „sebe“ zorno svjedoči na političkoj sceni. A aktivan je i dalje na viralnoj, nudi sebe i svoje priprave („ispod pojasa“)… A iznad, uglavnom nije on i sve mu je „montirano“. To će kako Agan reče utvrditi „sud“ i „vještačenje“… Navodno će sud formirati poseban odbor za utvrđivanje vlasništva „ćune“ na internetu.

Ozbiljni međunarodni politički analitičari cijene kako bi se ovo „vještačenje“ moglo negativno odraziti i na izbore za američkog predsjednika. U kontekstu razmjene sms – poruka između Agana i Trampa (FACEtv, 15.11.2019.).

Retoričke i političko – statusne vratolomije političara kao što je Agan, zapravo svjedoče istinu o ljudima koji ne znaju kako organizirati svoj radni dan a kamoli kako će voditi narod. I posebno Bužimljane kojima Agan danas nudi „Narod i pravdu“ sa šaljivim Konakovićem na čelu, kao što je nudio i Radončića prije godinu i po dana…

Samo je jedno pitanje danas, ko je slijedeći, u ponudi boljitka Bužimljana???

Da budem otvoren, kakav i jesam, a da se ne uvrijede naša braća Romi:

  • Ni „Cigo konja ne mijenja“ često, k′o naš Agan stranke i ideologije…

A sve za bolje sutra naših strpljivih Bužimljana…

Dodajte komentar