Veliki pozdrav za hakere uz poruku "Više sreće drugi put..."

„Terorista i(li) žrtva terorizma“ (Oslobođenje, 6.juni 2018.)

Autor:

Kontinuitet viralnih montaža, scena, priloga o bombi, jedno za drugim, stvarao se dojam nesumnjive „istine“ da SDA stoji iza miniranja auta Rifeta Hozanovića. Protiv mene je u kratkom periodu od nekoliko mjeseci napisano preko 200 različitih tekstova, postova, komentara, kojima se takva istina servira i konačnom… I evo samo što i istraga to nije dokazala. A istrazi nikad kraja… Jer konačno nije ni krajnji cilj da se ona završi. To zapravo ne odgovora onima odakle je ova predizborno – bombaška projekcija i kreirana.

Prvobitna Hozanova namjera je bila da se minira moja rodna kuća. Upravo je tim povodom i otišao pred moju kuću, uslikao se i sliku uputio dvojici potencijalnih izvršioca… Plan je bio tako napravljen da se prvo aktivira eksplozivna naprava kod rodne kuće. A paralelno da se i pod moje vozilo gdje stanujem postavi eksplozivna naprava. Pa kad ja po inerciji brige za rodnu kuću i porodicu krenem do njih, da se zapravo meni desi ono najgore…

U konačnici, što bi se neko slikao pred bilo čijom privatnom kućom ako ne postoji neka namjera? Potpuno sam siguran da mi nije namjeravao slati cvijeće (slično Paulini), ili kakvu miloštu. I konačno, otkud komentar na fejzbuku Hozanovog prijatelja (I.E.), koji pominje i moje ime. Otkud ja da se stavljam u kontekst sa doktorom Džanićem kome je eksplozivna naprava bačena u dvorište… I konačno, postavlja se pitanje kome je smetao ovaj post, da je autor izbrisao, nepuna dva sata nakon objave???

Na isti je način kako je opisano u ovom postu,  Rifet obilježavao mete po Cazinu. I desile su se eksplozije po Cazinu i kantonu gdje je njegova radikalna grupa imala razlog i koje su bile dio „platforme“… A koje, kakve i čije „platforme“, saznat ćete u narednom blogu.

Posebno je Rifet u mome slučaju bio ohrabren činjenicom da za svoga montažerskog partnera ima komesara MUP-a USK-a Muju Koričića. Mislim da se tu i najviše prevario. Mujo će uskoro morati progovoriti, suočen dokazima i svjedocima…

Ostao mi je i u sjećanju komentar uglednog A SDA – ovca na njihovoj zatvorenoj stranici, gdje ga i Mumin Veladžić podržava.

Potpuno mi je bilo jasno da je bomba i slučaj bombe namijenjen nama iz SDA (i meni osobno), kad mi je u Sanski Most došao Cazinjanin koga su svakodnevno privodili u PU Cazin i istražne kancelarije MUP-a USK-a. Prvo su od njega tražili priznanje da sam ja naručioc i izvršioc miniranja Rifetovog auta. Pa su mu oduzeli telefon i izvršili provjeru poziva i kontakata. Pa su ga prisiljavali da potpiše priznanje kako je iz svoje arhive kontakata izbrisao moj mobilni broj i kontakte sa mnom. Pa su sve to provjerili preko operatera i utvrdili da nikada nije kontaktirao sa mnom, niti je uopće imao moj broj. Jer se zapravo uopće ni ne poznajemo, niti smo na bilo koji način kontaktirali.

Pa su ga onda pustili kući, da bi mu isti dan došao podmetnički izaslanik da mu podmetne (ponudi) solidan iznos (KM) da svjedoči lažno protiv mene. Pa ih on odbije. Pa onda ga sutradan sa udvostručenom svotom ponovo posjete… Pa im on obeća da će razmisliti (valjda da bi smanjio pritiske). Pa sjede u auto, dođe u Sanski Most (upoznamo se, jer se nikada vidjeli nismo), i sve mi ovo ispriča uz potpunu spremnost da sve ovo posvjedoči u nekoj od državnih istražnih agencija. Tako je i bilo…

A ja sam zapravo konačno iz Paulininog posta shvatio kompletnu režiju ovog terorističko – istražnog (montiranog) predmeta. Ako je Rifet Paulini garantirao kako „istraga neće ići prema njoj“, onda je on zapravo i mogao tada garantirati prema kome hoće ići istraga… Zvanični sam dokaz „montaže“ vlastitim ušima čuo i iz presretnutog razgovora Muje i tadašnjeg komandira cazinske PU Sanela Ljubijankića.

A to da će tendenciozno i svim sredstvima raditi protiv mene, Rifet mi je otvoreno poručio 03.04.2018. godine preko zajedničkog poznanika (F.V.) iz Sanskog Mosta i pred većim brojem prisutnih. Od (F.V.) sam tražio da na ove okolnosti sastavi i ovjeri izjavu, što je on i učinio 10.05.2018. godine. A bomba se desila nepun mjesec dana kasnije.

Interesantno je da je Rifet plan o politički – montiranoj bombi promijenio na zahtjev (R.Đ.) koordinatora rusko – iranskih aktivnosti na prostoru Krajine. Naime, ovaj je stari obavještajac veoma dobro procijenio kako njihov glavni čovjek na USK-a (Rifet Hozanović), samopodmetnutom bombom zapravo skida sa sebe famu o vođi radikalno – terorističkih grupa na USK-a. A ujedno kompletan fokus radikalizma prebacuje na nas iz SDA i mene kao najglasnijeg i po izjavama (R.Đ.) „najdrskijeg SDA-ovca“…

Ovo je jedina istina o podmetnutoj i meni i SDA medijski montiranoj bombi.

Nešto su slično A SDA-ovci jedni drugima priredili i u slučaju prerezanog lajtunga na Ogreševićevom autu. I tada je sumnja projecirana prema nama, a da danas i nakon što je slučaj zaključen i jasan, niko javnost neće da upozna sa istinom.

A istina je da je riječ o njihovim međusobnim obračunima, kao što se „montažeri“ obračunavaju i preko montirane bombe s nama iz SDA. A ja im glavna meta…

 

P.S. PRIJAVA

Poštovani čitaoci, veoma nerado pišem o podmetnutoj a „montiranoj“ bombi Rifeta Hozanovića. Međutim, činjenica da se od početka ovog terorističkog čina stvara atmosfera projecirane krivnje nas iz SDA i mene osobno, me je opredijelila da se branim. Argumentima i logikom slijeda događanja.

Da bilo koji kadar ili obični član SDA sudjeluje u bilo kakvim terorističkim i sličnim aktivnostima, mi bi se iz SDA od takvih ogradili.

Naravno, da ni svaki normalan čovjek sebi neće dozvoliti da mu u naslijeđe ostane medijski projecirana stigma terorizma. A postaviti bilo kome i bilo kakvu eksplozivnu napravu za normalnog čovjeka je terorizam. Samo je gore postaviti bombu sam sebi pa to adresirati potpuno nevinim ljudima. Kao što je riječ u ovom slučaju.

Zbog toga ću istrajati u obrani istine, ali i u nastojanju da se konačno ovaj predmet riješi… A protiv onih koji su mi montirali već sam uputio prijavu najvišim državnim organima sa vjerom u nepristrasnu istragu i konačnu istinu. Od koje nikada odustati neću!

Dodajte komentar